14 Aralık 2013 Cumartesi

Dubai Seyahati

Koşuyoruz blog'u nu koşularım ile ilgili anı ve seyahatlerimi yazmak için planlamıştım. Ancak araya Dubai seyahati girince koşu dışında da ilginç deneyimleri paylaşmanın iyi olabileceğini düşünerek Dubai seyahatini yazmaya karar verdim.

4, 4.5 saatlik uçak yolculuğundan sonra Dubai' ye indik. Uzun yürüyen bantlardan geçtikten sonra pasaport kontrol noktasına ulaştık. Göz taraması ve kontrollerden sonra taksi ile otelimize gittik.

Dubai' de ulaşım için metro veya taksi kullanılabilir. Petrol çok ucuz olduğundan her iki alternatif de son derece uygun. Taksiler havaalanından 25 dirhem, telefon ile talep edildiğinde 10 dirhem, yoldan çevrildiğinde ise 3 dirhemden açılış yapıyorlar. Metro ise kırmızı hatta Rashidiya - Jebel Ali, yeşil hatta ise Etisalat - Creek arası hizmet veriyor. 18/20 ve 19/26 duraklarında hatlar arası aktarım imkanı bulunuyor ayrıca Dubai' nin bir uçundan diğer bir ucuna 5.5 dirheme seyahat etmek mümkün. Metroda kadın ve çocuklar için ayrılmış bölümler bulunmakta, istenirse gold seçeneği (ücret x 2) ile konforlu ve panaromik manzaralı seyahat de yapılabilir.

Metro İstasyonları



Dubai' de insan çeşitliliği belirli bir özgürlüğü sağlamış gibi görünüyor. Orta Doğulu, Uzak Doğulu ve Afrikalılar; taksicilik, tezgahtarlık, temizlik, inşaat vb. hizmet ve ağır işlerde çalışıyorlar. Önemli firmaların Dubai' de bulunan Orta Doğu ve Afrika bölge ofislerinde, kalifiye işlerde Avrupalı ve Amerikalılar çalışıyor. Bu anlamda Amsterdam ile benzerlik gösterdiğini düşünüyorum. Dubai' li ler ise yüksek memuriyet ve muhtemelen kendi işerinde çalışıyorlar, kendi araçlarıyla seyahat ediyorlar. Bu nedenle de pek ortada görünmüyorlar.

Sokaktan bir kare

Dubai' de müthiş bir lüks göze çarpıyor. Birçok çok büyük alışveriş merkezi ve önemli bina inşaa edilmiş. Metro kırmızı hat 25. istasyondan Dubai Mall ve Burj Khalifa (dünyanın en yüksek binası), 32. istasyondan Mall of the Emirates'e gidilebilir. Ayrıca 37. istasyonda inip kısa bir taksi yolculuğu ile Burj Al Arab (yelken otel) oteline ulaşılabiliyor. Dubai Mall' da dev akvaryum ve dev yapay şelale bulunuyor. Mall of the Emirates' de ise yapay kar parkı bulunmakta. Çok yorulduğumuzdan ve daha başka bina da görmek istemediğimizden Atlantis the Palm' a gitmedik ancak görülmesi gereken bir seçenek.

Dubai Mall, Mall of the Emirates, Burj Al Arab

Dubai'de alkol ve türevleri satılmıyor ancak otellerde harika publar bulunmakta. Bira seviyorsanız stout, ale ve lager aromalı biraları tatmanızı şiddetle öneririm.

Pub

Turistler için birçok etkinlik bulunmakta. Çöl safarisi mutlaka görülmesi gereken bir etkinlik. Çölde dev jipler ile son derece heyecanlı trophy yapılıyor, kum kayağı yapılıp deveye biniliyor :). Akşam ise çölün ortasında kurulmuş nostaljik çadırkentte yemek ve harika eğlenceler gerçekleştiriliyor. Alışveriş merkezlerinin yapaylığı yerine eski çöl yaşamı, kervanlar gibi gerçekliğe dayanan böyle bir etkinlikte vakit geçirmek çok daha etkileyici.

Çöl Safari

Katıldığım bir diğer etkinlik ise Dhow Cruise turu ile akşam yemeği. Nostaljik gemiler ile kanalda seyir halinde şehir manzarasında yemek yeniyor sonrasında ise teknenin kapalı kısmında eğlenceye katılıyorsunuz. Bu tip turlar için mutlaka acentalara gidip bizzat pazarlık yapın, broşürlerde bulunan fiyatlara aldanmayın. Desert Safari için 150 dirhem, Dhow Cruise için ise 100 dirhem ödedim.

Dhow Cruise

Belirtmek istediğim son konu ise sporcu besinleri. Marketlerde, eczanelerde ve spor besin marketlerinde çeşit çeşit sporcu besinleri satılıyor. Protein barları, protein sakızları, jeller, gazozlar, izotonik içecekler ve toz halinde alternatifleri gibi çok çeşitli ürünü uygun fiyata bulmak mümkün. Bende hazır bulmuşken birkaç adet satın aldım.


Jeller

Dört günlük seyahatten aklımda kalanları paylaştım, gitmeyi düşünen herkese iyi seyahatler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder