17 Şubat 2015 Salı

İnceleme : Quechua Su Matarası Taşıma Kemeri

Basit bir donanım olması ve fazlaca teknik detaylara sahip olmaması nedeniyle bu gönderiyi yazmayı düşünmemiştim. Kullanmaya başladıktan sonra pratikliği ve çok faydasını görmem nedeniyle yazmaya karar verdim. 

Ön Görünüm

Donanım hafif ve hava alır yapıda, boş matara ile birlikte 145 gr, matara ise 500 ml kapasiteli. Cırt cırtlı kemer ile vücuda sabitleniyor, su matarası açılı yerleştirildiğinden bel boşluğunda rahatsızlık hissedilmeden kolayca taşınabiliniyor.

Arka Görünüm

Bir adet fermuarlı cep, cepte ise anahtar sabitleyici halkası bulunmakta. Cepte anahtar, cep telefonu, jel vb. malzemeler taşımak mümkün. Görünürlüğü sağlamak amacıyla reflektör çizgilerde mevcut. Ayrıca 500 ml' lik pet şişe, Powerade vb. içeceklerde sorunsuz taşınabiliyor.

Kullanım pratiğinde uzun koşu antrenmanları (20K - 30K) öncesinde ve sırasında yaşadığım; bugün hava serin suya ihtiyaç duymam deyip susuz kalmak, sabahın beşinde bozuk para derdine düşmek, yolda durup su alıp ritmi kaybetmek, elde su taşımak gibi birçok sıkıntılardan kurtulduğumu söyleyebilirim.

Daha önce incelemesini yazdığım Kalenji Koşu Kemerine göre; kapasite, kullanım kolaylığı, ergonomi ve uygun fiyat gibi avantajlara sahip. Bir benzer donanımı Decathlon mağazalarında bulabilirsiniz.

İyi koşular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder