28 Nisan 2014 Pazartesi

Validebağ Korusunda Koşmak

Burhan Felek atletizm pistinin kapanması ile Fenerbahçe sahilde devam eden koşularımız günlerinde uzaması ile birlikte sıklıkla Validebağ korusuna kaydı. Hal böyle olunca parkuru biraz daha derinelemesine incelemek gerekti.

Patika Koşuları (Jog ve mesafe)

Validebağ korusunda isteğinize göre birçok parkur belirleyebilirsiniz. Bende jog ve mesafe koşuları için yaklaşık 2 km (net : 1.985 km) olan bir parkur belirledim. 

Jog ve mesafe koşuları için ideal parkur


Patika belirlerken mesafenin net olması, sıkıcı olmaması için olabildiğince uzun olması aynı zamanda da patika koşusu için ideal özelliklere sahip olması yani dar patikaların, çeşitli eğimlerde inişlerin ve çıkışların olmasına dikkat ettim. 


Patika eğim grafiği

Yokuş Antrenmanları

Yokuş antrenmanları için ise iki parkur uygundu. İlki (kırmızı parkur) devlet hastanesinin B blok kapısından başlayıp huzur evinin bitiminde sonlanan asfalt parkur. Parkur mesafesi 230 m olup sert antrenman serileri yapmak mümkündür.

Kırmızı kısa parkur, turuncu uzun parkur

İkincisi (turuncu parkur) ise öğretmen evinin Koşuyolu girişinden (ceviz ağacına inen yokuşta bulunan giriş) hemen başından başlayıp öğretmen evinin arkasından geçerek toprak patikaya bağlandığımız 720 metrelik parkur. Mesafe itibariyle orta sertlikte antrenmanlar için idealdir.

Üç parkur aynı karede

Son söz; dar patikalarıyla, iniş ve çıkışlarıyla tekdüze olmayan bu patikada koşmak günün her satinde son derece keyiflidir. Yakın çevrede olanlara duyurulur :)

Validebağ ve Köpekler

Bu gönderi sonrasında köpeklerden korunma ile ilgili birkaç soru gelince bu bölümü eklemenin faydalı olacağını düşündüm.

Öncelikle B blok çevresinde halk tarafından köpekler besleniyor, yaşam alanları olarak belirtilen yer ise köpeklerin barındığı alan. Bu iki alandan sabah ve akşam yani korunun tenha olduğu saatlerde yanlız geçmeniz ve korktuğunuzu belli etmeniz durumunda taciz edilmeniz çok mümkündür :) Bu konulara dikkat etmeniz durumunda ise sıkıntısız koşabilirsiniz.

Güvenli parkur

Veya alternatif olarak resimdeki 1800 metrelik parkuru tamamen güvenli bir şekilde günün her saati kullanabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Gayet net ve açıklayıcı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş hocam..

    YanıtlaSil
  3. Çok çok teşekkürler, çok faydalı bir yazı.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil