30 Aralık 2014 Salı

Sakatlık Yazısı

Sakatlanmamak için "çok fazla", "çok sık", "çok hızlı" (too much, too soon, too fast) koşmak gibi aşırılıklardan kaçının yazısını okuduğum hafta sakatlanmak manidar oldu.

Görsel, www.patriots.com


Yaklaşık 4 yıldır aralıksız ve arttırarak koşuyorum, yaşadığım sakatlık nedeniyle ilk defa 6 hafta kadar ara vermek durumunda kaldım. Bu yazıda asıl paylaşmak istediğim konu bu süreçte olanlar.

Gittisi geldisi, koşunun kendisi, duş vb. deyince asgari 2, 2.5 saatlik bir zaman dilimi koşmayınca boşa çıkıyor. Haliyle yorulmuyor, koşudan elde edilen mutluluğu yaşayamıyor ister istemez daha çok atıştırıyoruz.

Uyku düzenimiz bozuluyor, kilo alıyoruz. Uyku düzeni bozulunca ise zihinsel yorgunluk, mutsuzluk ve motivasyon kaybı yaşanıyor. Hastalıklara karşı daha kırılgan hale geliniyor, sosyal koşu ortamlarına (dailymile, blog'lar, dergiler) uğrama ve okuma sıklığı azalıyor.

Görsel, www.examiner.com

Yukarıdaki resim (sağlıklı akıl) bu yazıda yaşanılanları özetliyor.  Aktif ve öğrenmeye açık olmak, sağlıklı beslenmek, olumlu ve sosyal olmak için spor yapmak şart :)

Sağlıklı koşular, iyi seneler.

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun Serkan Bey.
    Umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşur ve bununla beraber motivasyonunuza, zihinsel zindeliğinize ve mutlu günlerinize dönersiniz.

    YanıtlaSil